Verbind je met de Kracht van de Volle Maan: Volle Maan Meditatie 2020

volle maan meditatie 2020

Volle Maan Meditatie 2020: Verbinden met de Kracht van de Maan

De volle maan is altijd een magisch moment, waarop de maan haar volledige pracht en energie laat zien. Het is een tijd van verhoogde spiritualiteit en potentieel voor persoonlijke groei. Een manier om deze energie te benutten en dieper contact te maken met jezelf en het universum, is door deel te nemen aan een volle maan meditatie.

In het jaar 2020 hebben we verschillende bijzondere volle manen mogen ervaren. Elke volle maan heeft zijn eigen unieke energie en thema, wat ons de mogelijkheid biedt om op verschillende aspecten van ons leven te focussen tijdens onze meditaties.

Een volle maan meditatie stelt je in staat om jezelf af te stemmen op de krachtige energieën die vrijkomen tijdens dit kosmische evenement. Het helpt je om dieper in contact te komen met je intuïtie, je emoties in balans te brengen en blokkades los te laten die je groei belemmeren.

Tijdens een volle maan meditatie kun je ervoor kiezen om alleen te mediteren of deel te nemen aan een groepssessie. Beide opties hebben hun eigen voordelen. In een groepssessie kun je profiteren van de collectieve energie en ondersteuning van gelijkgestemde mensen. Samen creëer je een krachtig veld van intentie en heling.

Bij het beoefenen van een volle maan meditatie is het belangrijk om een rustige en comfortabele ruimte te creëren. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt en dat je je volledig kunt ontspannen. Steek kaarsen aan, brand wierook of gebruik essentiële oliën om een ontspannen sfeer te creëren.

Begin de meditatie door diep in te ademen en je bewust te worden van je ademhaling. Laat alle spanning en zorgen los terwijl je uitademt. Visualiseer dan het heldere licht van de volle maan dat door je heen stroomt, elke cel van je lichaam vullend met helende energie.

Stel tijdens de meditatie intenties voor persoonlijke groei, heling of het manifesteren van positieve veranderingen in je leven. Laat alle negatieve gedachten of emoties los en richt je op het positieve.

Terwijl je mediteert, kun je ook gebruik maken van visualisaties, affirmaties of mantra’s die resoneren met de energie van de volle maan. Dit kan helpen om de verbinding met de maanenergie te versterken en dieper in meditatie te gaan.

Na afloop van de meditatie is het belangrijk om even de tijd te nemen om rustig terug te keren naar het hier en nu. Schrijf eventuele inzichten of gevoelens op die tijdens de meditatie naar boven zijn gekomen. Deze kunnen dienen als waardevolle leidraad voor verdere groei en ontwikkeling.

Volle maan meditaties zijn een prachtige manier om contact te maken met onze innerlijke wijsheid en de kracht van het universum. Door regelmatig deel te nemen aan deze meditaties, kunnen we onze spirituele groei bevorderen en positieve veranderingen in ons leven manifesteren.

Dus, nodig de volgende keer dat de maan haar volle pracht laat zien, jezelf uit om deel te nemen aan een volle maan meditatie. Laat de energie van de maan je leiden op je pad naar persoonlijke transformatie en innerlijke vrede.

 

9 Veelgestelde vragen over volle maan meditatie 2020

 1. Wanneer is de volgende volle maan meditatie in 2020?
 2. Waar kan ik een volle maan meditatie vinden?
 3. Wat zijn de voordelen van volle maan meditatie?
 4. Hoe bereid je je voor op een volle maan meditatie?
 5. Waarom is het belangrijk om te mediteren tijdens de volle maan?
 6. Wat zijn enkele tips voor het doen van een volle maanmeditatie?
 7. Welke affirmaties kun je gebruiken tijdens een volle maanmeditatie?
 8. Wat moet je doen als je moeite hebt met concentreren tijdens een volle maanmeditatie?
 9. Is er speciale muziek die bijzonder goed werkt bij het beoefenen van een Volmaans Mediatietechniek of Mediatietechnologische oefening/oefeningstherapie ?

Wanneer is de volgende volle maan meditatie in 2020?

De volgende volle maan meditatie in 2020 vindt plaats op 30 november. Deze volle maan wordt ook wel de “Beaver Moon” genoemd. Het is een uitstekende gelegenheid om deel te nemen aan een meditatie en te profiteren van de krachtige energieën die vrijkomen tijdens dit kosmische evenement. Zorg ervoor dat je een rustige ruimte creëert en neem de tijd om jezelf af te stemmen op de energie van de maan tijdens deze meditatie.

Waar kan ik een volle maan meditatie vinden?

Er zijn verschillende manieren waarop je een volle maan meditatie kunt vinden en deelnemen. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Lokale spirituele centra: Veel spirituele centra, yoga studio’s of meditatiegroepen organiseren regelmatig volle maan meditaties. Je kunt hun websites of sociale media-pagina’s raadplegen om te zien of ze dergelijke evenementen aanbieden.
 2. Online platforms: Er zijn verschillende online platforms waar je begeleide volle maan meditaties kunt vinden. Populaire platforms zoals YouTube, Insight Timer en Headspace bieden vaak gratis of betaalde meditatiesessies aan die specifiek gericht zijn op de energie van de volle maan.
 3. Sociale media-groepen: Op sociale media, zoals Facebook of Meetup, kun je groepen vinden die zich richten op spiritualiteit, meditatie en mindfulness. Deze groepen organiseren vaak evenementen, waaronder volle maan meditaties. Zoek naar relevante groepen in jouw regio en kijk of er binnenkort een volle maan meditatie gepland staat.
 4. Persoonlijke netwerken: Vraag rond in jouw persoonlijke netwerk of iemand bekend is met lokale groepen of individuen die volle maan meditaties organiseren. Het kan zijn dat er mensen in jouw omgeving zijn die ervaring hebben met dit soort bijeenkomsten en je graag willen introduceren.

Onthoud dat het belangrijk is om een betrouwbare bron te vinden wanneer je deelneemt aan een volle maan meditatie. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt bij de organisator en dat de meditatie aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en waarden.

Of je nu kiest voor een fysieke bijeenkomst of een online sessie, het belangrijkste is dat je een rustige en ontspannen omgeving creëert waarin je kunt genieten van de krachtige energie van de volle maan en verbinding kunt maken met je innerlijke zelf.

Wat zijn de voordelen van volle maan meditatie?

Volle maan meditatie biedt verschillende voordelen voor onze fysieke, mentale en spirituele welzijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Versterking van spirituele verbinding: Tijdens een volle maan is de energie op zijn hoogtepunt. Door te mediteren tijdens dit kosmische evenement, kunnen we ons gemakkelijker afstemmen op de hogere energieën en onze spirituele verbinding versterken.
 2. Emotionele balans: De volle maan kan sterke emotionele reacties veroorzaken. Door te mediteren tijdens deze fase van de maancyclus, kunnen we onze emoties in balans brengen en innerlijke rust ervaren.
 3. Loslaten van blokkades: Volle maan meditatie biedt een krachtige gelegenheid om oude patronen, negatieve overtuigingen en blokkades los te laten die ons belemmeren in onze persoonlijke groei.
 4. Verhoogd intuïtief bewustzijn: De energie van de volle maan kan ons intuïtieve bewustzijn vergroten. Door te mediteren tijdens deze fase kunnen we onze intuïtie versterken en beter afstemmen op innerlijke wijsheid.
 5. Manifestatiekracht: Volgens veel spirituele tradities is de volle maan een gunstige tijd om intenties te zetten en positieve veranderingen in ons leven te manifesteren. Meditatie helpt ons om helderheid te krijgen over onze doelen en deze krachtig naar het universum uit te zenden.
 6. Innerlijke rust en ontspanning: Meditatie tijdens de volle maan kan ons helpen om diepe ontspanning en innerlijke rust te bereiken. Het helpt ons om de drukte van het dagelijks leven los te laten en een staat van kalmte en sereniteit te ervaren.
 7. Collectieve energie: Deelnemen aan een groepssessie voor volle maan meditatie kan extra voordelen bieden. Samen creëren we een krachtig veld van intentie en heling, wat de individuele ervaring versterkt.

Het beoefenen van volle maan meditatie kan een waardevolle toevoeging zijn aan je spirituele praktijk. Het stelt je in staat om dieper contact te maken met jezelf, de energieën om je heen en het universum als geheel. Het biedt een moment van reflectie, transformatie en groei.

Hoe bereid je je voor op een volle maan meditatie?

Het voorbereiden op een volle maan meditatie kan helpen om jezelf in de juiste gemoedstoestand te brengen en optimaal te profiteren van de energieën die vrijkomen tijdens dit kosmische evenement. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je voor te bereiden op een volle maan meditatie:

 1. Creëer een rustige ruimte: Kies een rustige plek waar je niet gestoord zult worden tijdens de meditatie. Zorg ervoor dat de ruimte schoon en opgeruimd is, zodat je je kunt concentreren zonder afleiding.
 2. Reinig de ruimte: Voordat je begint, kun je de ruimte energetisch reinigen met behulp van salie, palo santo of andere reinigingsmethoden die resoneren met jou. Dit helpt bij het verwijderen van negatieve energieën en het creëren van een zuivere omgeving.
 3. Zorg voor comfort: Zorg ervoor dat je comfortabel kunt zitten of liggen tijdens de meditatie. Gebruik kussens, dekens of een meditatiekussen om ondersteuning te bieden aan je lichaam, zodat je ontspannen kunt blijven gedurende de hele sessie.
 4. Maak sfeer: Creëer een ontspannen sfeer door kaarsen aan te steken, wierook te branden of essentiële oliën te gebruiken die kalmerend werken voor jou. Kies geuren die resoneren met de energie van de volle maan, zoals lavendel of sandelhout.
 5. Stel intenties: Neem even de tijd om na te denken over wat je wilt bereiken tijdens de meditatie. Stel intenties voor persoonlijke groei, heling of het manifesteren van positieve veranderingen in je leven. Schrijf deze intenties op en houd ze bij de hand tijdens de meditatie.
 6. Bereid je geest voor: Neem een paar momenten om je geest tot rust te brengen voordat je begint met mediteren. Dit kun je doen door diep adem te halen, langzaam uit te ademen en bewust te worden van het hier en nu. Laat alle dagelijkse zorgen los en richt je volledig op de meditatie.
 7. Kies een meditatievorm: Bedenk welke vorm van meditatie het beste bij jou past tijdens de volle maan. Dit kan een geleide visualisatie zijn, het herhalen van mantra’s, ademhalingsoefeningen of gewoon stil zitten in stilte en bewustzijn.
 8. Wees open voor inzichten: Sta open voor eventuele inzichten die naar boven komen tijdens de meditatie. Dit kunnen beelden, gedachten of gevoelens zijn die naar boven komen uit je onderbewuste. Schrijf ze op na afloop van de meditatie om ze later verder te kunnen onderzoeken.

Door deze stappen te volgen, kun je jezelf optimaal voorbereiden op een volle maan meditatie en een diepere verbinding maken met de energieën van de maan. Geniet van dit speciale moment waarop je kunt ontspannen, reflecteren en groeien.

Waarom is het belangrijk om te mediteren tijdens de volle maan?

Het beoefenen van meditatie tijdens de volle maan heeft verschillende voordelen en wordt als belangrijk beschouwd om de volgende redenen:

 1. Verbondenheid met de natuurlijke cyclus: De maan heeft een sterke invloed op de aarde en haar bewoners. Het observeren en mediteren tijdens de volle maan helpt ons om ons bewust te worden van de natuurlijke cycli en ritmes van het universum. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel en dat alles in het leven in constante verandering is.
 2. Verhoogde energie: Tijdens volle manen is er sprake van een verhoogde energie in de atmosfeer. Deze energie kan krachtig zijn en ons ondersteunen bij onze spirituele groei, heling en manifestatie van onze intenties. Mediteren tijdens deze periode stelt ons in staat om deze energie te kanaliseren en te benutten voor persoonlijke transformatie.
 3. Emotionele balans: De volle maan wordt vaak geassocieerd met emotionele intensiteit. Het kan gevoelens naar boven brengen die we mogelijk hebben onderdrukt of genegeerd. Mediteren tijdens dit moment helpt ons om bewustzijn te creëren rond onze emoties, ze te erkennen en ermee in balans te komen. Het stelt ons ook in staat om eventuele negatieve emoties los te laten en ruimte te maken voor positieve groei.
 4. Versterkte intuïtie: De maan wordt vaak geassocieerd met intuïtie, innerlijke wijsheid en het onderbewuste. Tijdens de volle maan is onze intuïtie vaak sterker en kunnen we gemakkelijker toegang krijgen tot diepere inzichten en helderheid. Mediteren tijdens deze periode kan ons helpen om onze intuïtie te versterken, ons innerlijk kompas te volgen en betere beslissingen te nemen.
 5. Collectieve energie: Mediteren tijdens de volle maan in een groepssessie creëert een krachtig veld van collectieve energie. Het samenkomen van gelijkgestemde mensen met dezelfde intenties versterkt de meditatie-ervaring en de impact ervan. Het kan leiden tot diepere transformatie en heling, zowel op individueel als op collectief niveau.

Dus, mediteren tijdens de volle maan biedt een waardevolle gelegenheid om jezelf af te stemmen op de krachtige energieën van het universum, je intuïtie te versterken, emotionele balans te vinden en verbinding te maken met je innerlijke wijsheid. Het is een moment om bewustzijn te vergroten, persoonlijke groei te bevorderen en positieve verandering in ons leven te manifesteren.

Wat zijn enkele tips voor het doen van een volle maanmeditatie?

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het doen van een volle maanmeditatie:

 1. Creëer een rustige ruimte: Zoek een stille plek waar je niet gestoord zult worden tijdens je meditatie. Zorg ervoor dat de ruimte schoon en opgeruimd is, en creëer een ontspannen sfeer met kaarsen, wierook of rustgevende muziek.
 2. Stem je af op de natuurlijke cyclus: Leer de datums van de volle manen in een bepaald jaar kennen en markeer ze in je agenda. Dit helpt je om bewust verbinding te maken met de energie van elke specifieke volle maan.
 3. Bereid je voor: Neem even de tijd voordat je begint om tot rust te komen. Adem diep in en uit, ontspan je lichaam en laat alle spanning los. Je kunt ook overwegen om wat rek- of ademhalingsoefeningen te doen om nog dieper te ontspannen.
 4. Maak gebruik van visualisaties: Visualisaties kunnen krachtige hulpmiddelen zijn tijdens een meditatie. Stel je bijvoorbeeld voor dat het heldere licht van de volle maan door je heen stroomt en elke cel van je lichaam vult met helende energie.
 5. Richt je intenties: Stel tijdens de meditatie intenties voor persoonlijke groei, heling of het manifesteren van positieve veranderingen in je leven. Formuleer deze intenties duidelijk in gedachten of spreek ze zachtjes uit.
 6. Gebruik ondersteunende hulpmiddelen: Je kunt kristallen, edelstenen of essentiële oliën gebruiken die resoneren met de energie van de volle maan. Deze kunnen je helpen om dieper in meditatie te gaan en de verbinding met de maanenergie te versterken.
 7. Schrijf je ervaringen op: Na afloop van de meditatie is het nuttig om je ervaringen, inzichten en gevoelens op te schrijven. Dit helpt je om bewustzijn te vergroten en eventuele patronen of veranderingen in je leven op te merken.
 8. Wees geduldig en mild voor jezelf: Meditatie vereist oefening en geduld. Wees niet ontmoedigd als je gedachten afdwalen of als het moeilijk is om volledig in een meditatieve staat te komen. Blijf consistent oefenen en wees mild voor jezelf.

Onthoud dat er geen “juiste” manier is om een volle maanmeditatie te doen. Het belangrijkste is dat je een moment neemt om te verbinden met de energie van de maan, naar binnen keert en intenties stelt voor persoonlijke groei en heling. Experimenteer met verschillende technieken en ontdek wat het beste voor jou werkt.

Welke affirmaties kun je gebruiken tijdens een volle maanmeditatie?

Tijdens een volle maanmeditatie kun je gebruik maken van affirmaties die resoneren met de energie van de maan en je intenties versterken. Hier zijn enkele voorbeelden van affirmaties die je kunt gebruiken:

 1. Ik ben verbonden met de krachtige energieën van de volle maan.
 2. Ik laat los wat me niet langer dient en omarm positieve verandering.
 3. Ik omarm mijn innerlijke wijsheid en intuïtie.
 4. Mijn hart is open voor liefde, heling en overvloed.
 5. Ik ben dankbaar voor alle zegeningen in mijn leven.
 6. Ik ben krachtig, moedig en in balans.
 7. Mijn energie stroomt vrij en ik voel me vervuld met levenskracht.
 8. Ik manifesteer positieve veranderingen in mijn leven.
 9. Ik laat mijn innerlijke licht stralen en verspreid liefde en vreugde om me heen.
 10. Ik ben in harmonie met mezelf, anderen en het universum.

Kies de affirmaties die het beste bij jou passen of creëer je eigen affirmaties die aansluiten bij jouw intenties en behoeften tijdens de volle maanmeditatie. Herhaal ze rustig in gedachten of hardop tijdens je meditatie om hun kracht te versterken.

Wat moet je doen als je moeite hebt met concentreren tijdens een volle maanmeditatie?

Als je moeite hebt met concentreren tijdens een volle maanmeditatie, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je focus te verbeteren en dieper in de meditatie te komen:

 1. Creëer een rustige omgeving: Zorg ervoor dat je een stille en comfortabele ruimte hebt waarin je niet gestoord wordt. Verminder afleidingen door bijvoorbeeld elektronische apparaten uit te schakelen en eventueel achtergrondgeluid te verminderen.
 2. Ademhalingstechnieken: Concentreer je op je ademhaling om je geest tot rust te brengen en afleidende gedachten los te laten. Neem langzame, diepe ademhalingen in en uit, waarbij je je bewust bent van elke inademing en uitademing.
 3. Grondingsoefeningen: Voordat je begint met mediteren, kun je grondingsoefeningen doen om meer aanwezigheid en stabiliteit te ervaren. Sta stevig op de grond, voel de verbinding met de aarde door middel van je voeten, visualiseer wortels die zich uitstrekken vanuit jouw lichaam naar de kern van de aarde.
 4. Geleide meditatie of visualisatie: Als het moeilijk is om zelfstandig te mediteren, kun je gebruik maken van geleide meditaties of visualisaties. Deze kunnen helpen om je aandacht te richten op specifieke beelden of woorden, waardoor het gemakkelijker wordt om in een diepere staat van concentratie te komen.
 5. Herhaal een mantra: Kies een mantra of affirmatie die resoneren met de energie van de volle maan en herhaal deze zachtjes in je gedachten tijdens de meditatie. Dit kan helpen om je geest te focussen en afleidende gedachten te verminderen.
 6. Accepteer en observeer: Als je merkt dat je gedachten afdwalen tijdens de meditatie, wees dan niet te streng voor jezelf. Accepteer dat dit normaal is en laat de gedachten voorbij drijven zonder erin mee te gaan. Observeer ze als een toeschouwer zonder oordeel en breng je aandacht rustig terug naar je ademhaling of het focuspunt van de meditatie.
 7. Oefening baart kunst: Onthoud dat meditatie een vaardigheid is die oefening vereist. Hoe vaker je mediteert, hoe beter je zult worden in het beheersen van je concentratie. Blijf regelmatig oefenen en geef niet op, zelfs als het in het begin moeilijk lijkt.

Het belangrijkste is om geduldig en vriendelijk voor jezelf te zijn tijdens het mediteren. Het is normaal om afleidingen te ervaren, vooral als je net begint. Met consistentie en toewijding zal concentratie tijdens volle maanmeditaties geleidelijk verbeteren, waardoor je diepere innerlijke rust en verbinding kunt ervaren.

Is er speciale muziek die bijzonder goed werkt bij het beoefenen van een Volmaans Mediatietechniek of Mediatietechnologische oefening/oefeningstherapie ?

Absoluut! Muziek kan een krachtige rol spelen bij het beoefenen van volle maan meditaties of andere vormen van meditatie en oefeningstherapie. Het juiste muzikale begeleiding kan helpen om de sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ontspanning, concentratie en het openen van je bewustzijn.

Bij het kiezen van muziek voor volle maan meditaties, is het belangrijk om te luisteren naar wat resoneert met jouw persoonlijke voorkeuren en intenties. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Natuurgeluiden: Geluiden uit de natuur, zoals kabbelend water, fluitende vogels of zachte regendruppels, kunnen een kalmerende en aardende sfeer creëren tijdens je meditatie. Deze geluiden kunnen je helpen om in contact te komen met de natuurlijke energieën die tijdens volle maan aanwezig zijn.
 2. Klassieke muziek: Klassieke composities hebben vaak een rustgevend effect op de geest en kunnen helpen om een diepere staat van ontspanning te bereiken. Denk aan stukken zoals “Clair de Lune” van Debussy of “Moonlight Sonata” van Beethoven, die beiden een serene sfeer oproepen die goed past bij volle maan meditaties.
 3. New Age of Ambient muziek: Deze genres zijn speciaal ontworpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren. Ze maken vaak gebruik van synthesizers, zachte melodieën en repetitieve patronen om een kalmerende omgeving te creëren die bevorderlijk is voor meditatie. Artiesten zoals Brian Eno, Enya of Deuter kunnen goede keuzes zijn.
 4. Binaurale beats: Binaurale beats zijn specifieke frequenties die via stereo-hoofdtelefoons worden afgespeeld en waarvan wordt gezegd dat ze de hersengolven beïnvloeden. Deze beats kunnen helpen om je brein in een meer ontspannen en meditatieve staat te brengen. Er zijn verschillende apps en online platforms beschikbaar die binaurale beats aanbieden voor meditatie.

Onthoud dat iedereen uniek is en dat wat voor de een werkt, mogelijk niet hetzelfde effect heeft op een ander. Experimenteer met verschillende muziekstijlen en geluiden om te ontdekken wat het beste bij jou past. Het belangrijkste is dat de muziek je helpt om in een staat van ontspanning, focus en verbinding te komen tijdens je volle maan meditaties of oefeningstherapieën.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.