Over ons

Welkom bij Het Klooster, een unieke en inspirerende plek waar cultuur, geschiedenis en spiritualiteit samenkomen. Gelegen in het hart van België, biedt ons prachtige klooster een serene omgeving waar u kunt genieten van zowel rust als verbinding met de rijke geschiedenis van het gebouw.

Onze Missie

Bij Het Klooster streven wij ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Wij bieden ruimte voor persoonlijke groei, bezinning en ontspanning, terwijl wij ook de historische en culturele waarde van het klooster behouden.

Onze Geschiedenis

Het Klooster werd opgericht in de vroege 17e eeuw en heeft sindsdien gediend als een spiritueel toevluchtsoord voor monniken en nonnen. Na vele jaren van zorgvuldig onderhoud en restauratie, werd het klooster in 2020 heropend als een plek waar mensen van alle achtergronden zich kunnen terugtrekken om te genieten van de rust en sereniteit die het te bieden heeft.

Ons Aanbod

Het Klooster biedt een scala aan faciliteiten en diensten om uw verblijf onvergetelijk te maken:

Accommodatie: Onze comfortabele en moderne kamers zijn uitgerust met alle voorzieningen die u nodig heeft voor een ontspannen verblijf. We bieden zowel privé- als gedeelde kamers aan om aan de wensen van iedere gast te voldoen.

Retraites en Workshops: Wij organiseren regelmatig retraites en workshops op het gebied van meditatie, yoga, kunst en persoonlijke ontwikkeling, onder leiding van deskundige begeleiders.

Culturele Evenementen: Het Klooster is de thuisbasis van diverse culturele evenementen, zoals tentoonstellingen, lezingen en muziekvoorstellingen, die bijdragen aan de verrijking van de gemeenschap.

Rondleidingen: Ontdek de geschiedenis van het klooster met onze deskundige gidsen die u meenemen op een reis door de tijd, langs de prachtige architectuur en de bijzondere kunstwerken.

Tuinen en Natuur: Het uitgestrekte terrein rondom het klooster biedt vele rustige plekjes om te wandelen en te genieten van de natuur.

Café en Restaurant: Ons sfeervolle café en restaurant serveren heerlijke, lokaal geproduceerde gerechten, bereid met verse ingrediënten uit onze eigen moestuin.

Ons Team

Het Klooster wordt gerund door een toegewijd team van professionals die een passie hebben voor het behoud van de geschiedenis en het delen van de inspirerende energie van het klooster met anderen